Zpříjemněte si čekání na začátek výuky novým rozhovorovým speciálem iListu

22. 9. 2020 | | Zprávy ze školy stánek redakce

Původně jsme tento článek chtěli začínat se slovy: „Vítejte v novém semestru, zpříjemněte si první týden naším rozhovorovým speciálem.“ Bohužel si na začátek semestru ještě pár dnů počkáme, čekání si ale můžete zkrátit s naším časopisem v ruce. Co se v něm dočtete?

Vyzpovídali jsme rektorku Hanu Machkovou a zjistili, jak vzpomíná na své začátky na Vysoké škole ekonomické (VŠE) i jak hodnotí to, jak se škola vypořádala s pandemií koronaviru.

Děkan Fakulty informatiky a statistiky Jakub Fischer v rozhovoru mluví o tom, co je pro něj na fakultě nejdůležitější a Vladislav Bína, děkan Fakulty managementu v Jindřichově Hradci nám zase prozradil, jak se od studia na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské na Českém vysokém učení technickém dostal do čela nejmladší fakulty ekonomky.

Nezapomněli jsme ani na kulturu, mezi rozhovory najdete ty se zástupci filmového, divadelního a folklorního spolku na VŠE, stejně jako s dirigentem školního orchestru.

V neposlední řadě si na své přijdou i sportovní nadšenci: kromě nového kapitána hokejového týmu HC Ekonom Michaela Kuryla jsme vyzpovídali i ředitele Centra tělesné výchovy a sportu VŠE Tomáše Pachla. Věděli jste třeba, že kurzy Fitness v minulém semestru také probíhaly online? To a mnoho dalšího si přečtete na stránkách nového čísla.

Nový iList si můžete koupit od úterý 22.9. do čtvrtka 24.9. vždy od 11:00 od 15:00 v redakci, která se nachází v SB 413. Naleznete nás také v menzách a Kavárně Dobrodruha. Elektronická verze bude dostupná také na Alza Media.

Mohlo by tě zajímat: