Zašátrejte v regálech

29. 9. 2004 | | Nezařazené

Ne všechny knihy a skripta je nutné kupovat. Centrum informačních a knihovnických služeb (CIKS) provozuje pro studenty a zaměstnance školy síť knihoven. Jádrem CIKSu je Knihovna VŠE, kterou najdete v areálu VŠE na Žižkově v mezaninu Staré budovy. V prvním roce studia pro vás ale bude důležitější druhá největší knihovna, jejíž plný název zní Studijní knihovna Jižní Město.

Ne všechny knihy a skripta je nutné kupovat. Centrum informačních a knihovnických služeb (CIKS) provozuje pro studenty a zaměstnance školy síť knihoven. Jádrem CIKSu je Knihovna VŠE, kterou najdete v areálu VŠE na Žižkově v mezaninu Staré budovy.

V prvním roce studia pro vás ale bude důležitější druhá největší knihovna, jejíž plný název zní Studijní knihovna Jižní Město. Nachází se v suterénu budovy B, otevřena je každý všední den od 9 do 18 hodin, v pátek se zavírá už po čtvrté odpolední.

Pro přihlášení do knihovny je nutné se dojít osobně zaregistrovat a vyplnit „Prohlášení“. Budete potřebovat svou identifikační kartu a občanský průkaz. Ve studovně je možné do knih a časopisů nahlížet a pořizovat kopie. Chcete-li si knihu vypůjčit, musíte si ji sami vyhledat a objednat z on-line katalogu Aleph (http://library.vse.cz/aleph/). Abyste si objednanou publikaci mohli vyzvednout na JM, vybírejte jen ty, které jsou označeny Studijní-knihovna-JM-sklad. Součástí Knihovny JM je také jazyková a počítačová studovna.

Také Studijní informační centrum Jarov poskytuje knihy a skripta k prezenčnímu studiu, navíc lze využít velké moderní počítačové studovny.

Mohlo by tě zajímat: