Vánoční svátky přinesou sport zdarma. Týdenní přehled akcí

23. 12. 2018 | | Studentský život Staroměstské náměstí

Poslední týden tohoto roku nabídne nejen koncerty, filmová představení nebo vánoční trhy. Pokud už vás omrzí sedět doma s cukrovím u pohádek a filmů, jistě vás potěší Týden sportu zdarma, který pořádá letos již po deváté Praha sportovní. Milovníci sportu tak budou moc navštívit několik desítek pražských sportovišť zcela zdarma.

Pondělí 24. prosince

Kromě vánočních trhů a bruslení můžete na Štědrý den pomoct lidem, kteří by jinak zůstali sami s dětmi, protože si hezký Štědrý večer kvůli tíživě finanční situaci nemohou dovolit. Příběh takového člověka a kontakt na něj můžete zaslat na stedryvecer@centrumchodov.cz. Vybraní budou pozváni do Centra Chodov, kde bude připravena večeře, dárky a zábava pro děti.

Úterý 25. prosince

Jako každý rok se můžete těšit na Týden sportu zdarma, který připravuje již podeváté Praha sportovní. Řada pražských sportovišť tak nabídne všem zájemcům sportu vánoční dárek v podobě vstupného zdarma. Přijít si můžete třeba zaplavat, zahrát tenis, zabruslit nebo si dokonce zajezdit na koni. V případě některých sportovišť je potřeba se registrovat předem vzhledem k omezené kapacitě míst. Rozpis jednotlivých sportovišť a další podrobnosti najdete zde. Akce potrvá od 25. do 31. prosince.

Večer můžete dorazit do Kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na Vinohradech, kde se bude tradičně jako každý rok hrát Česká mše vánoční J. J. Ryby. Koncert začíná v 16 hodin.

Středa 26. prosince

Ve středu můžete naposledy navštívit filmovou přehlídku Holešovický filmový advent v kině BIO OKO. Tentokrát nabídne baletní pohádku Louskáček. Vstupenky na představení zakoupíte zde.

Čtvrtek 27. prosince

Milovníci filmů nemusí zůstat sedět jen doma u televize, ale navštívit třeba kino Ponrepo. Vánoce v Ponrepu budou probíhat až do 30. prosince. Zhlédnout budete moc řadu nejrůznějších starších filmů. Například český vědeckofantastický film Ukradená vzducholoď nebo americký film Život je krásný. Program kina najdete zde.

Pátek 28. prosince

Další filmový zážitek nabídne Ústav mezinárodních vztahů během Security movie night. Promítat se bude film Muž, který zachránil svět přímo na střeše Lucerny. Připraveno je pro vás několik dalších filmových snímků. Celá akce potrvá od 19 hodin až do 3 hodin do rána. Více informací (v angličtině) najdete tady.

Sobota 29. prosince

Trhy na Náplavce nebudou chybět ani během Vánoc. Od 8 do 14 hodin tu budou probíhat africké trhy. Zakoupíte na nich především čerstvé i sušené exotické ovoce. Seženete tu ale také ořechy, koření ze Zanzibaru nebo oblíbený čaj masala.

Mohlo by tě zajímat: