V žebříčku Forbes 30 pod 30 se umístil i absolvent VŠE
KariéraČasopis Forbes každoročně zveřejňuje žebříček třiceti úspěšných lidí do 30 let, kteří zásadním způsobem ovlivnili obor, ve kterém působí. Oproti žebříkům zveřejněných v předchozích letech byl ten letošní trošku netradiční. Třicítka úspěšných Čechů letos sdílela například to, jak vypadá jejich home office, co jim současná situace dala a naopak vzala nebo kam vyrazí, až se svět zase vrátí do normálu. Mezi nimi je i absolvent Vysoké školy ekonomické, Radek Hušek.
Radek Hušek je spoluzakladatelem značky Sens Foods vyrábějící produkty ze cvrččí mouky, jako tyčinky, krekry nebo těstoviny. Startup Sens Foods patří mezi úspěšné alumni projekty podnikatelského akcelerátoru Vysoké školy ekonomické (VŠE) xPORT. V Thajsku vlastní největší hmyzí farmu na světě, díky které může udržitelnou výrobu potravin realizovat. Do budoucna má firma navíc v plánu přidat do své nabídky i další výrobky.
Radek absolvoval bakalářský program Podniková ekonomika a management na Fakultě podnikohospodářské (FPH). „Na přednáškách jsem si psal dvoje zápisky, jedny do školy a jedny pro mou firmu,“ uvedl Radek v rozhovoru pro FPH zpravodaj. „Myslím, že teorie dává opravdu dobrý obecný přehled znalostí, které je dobré mít někde v hlavě. I když v praxi vás potká ještě mnohem více věcí, které se ve škole nenaučíte,“ dodává.
Po absolvování VŠE začal Radek studovat na London School of Economics, odkud jeho kroky vedly směrem k vlastnímu podnikání. V současné době najdete produkty značky Sens na českém a německém trhu, nedávno expandovala také do Japonska. Na začátku loňského roku se startupu povedlo vybrat od investorů 48 milionů korun.
Nicméně i na Sens Foods měla koronavirová krize určité dopady, jak Radek zmínil v rozhovoru pro časopis Forbes. Ze dne na den byla uzavřena všechna sportoviště, kde firma své produkty nabízela a předjednané spolupráce se supermarkety byly odloženy. Co se cílů Radka Huška do budoucna týče, má v plánu i nadále vytvářet kvalitní a zároveň levný živočišný zdroj bílkovin.
Celý žebříček najdete zde.
Zdroj: Ekonom.cz, Sens Foods
Mohlo by tě zajímat:
- Adam Vološin: Na cestu na kole z Porta do Prahy mě namotivovala moje nadřízená
- Tomáš Kolář: Stáž v EU je zážitek na celý život
- Míla Vach: VŠE byla snad sedmá škola, kam jsem se hlásil, nikde mě nechtěli