Týdenní přehled akcí: Začněte svou kariéru v CERNu

25. 2. 2019 | | Studentský život Startup Festival prednáška

S přednáškami ve třetím týdnu školy jako by se roztrhl pytel. Těšit se můžete na dva semináře CIKSu, díky kterým se zlepšíte v psaní seminárek, dozvíte se více o fenoménu CSR, procestujete Afriku a podíváte se i na Blízký východ. Dozvíte se také, jak začít kariéru v CERNu nebo proč Češi nemají rádi euro. Nezapomeňte, že tento týden máte poslední možnost na podání přihlášky na bakalářské výměnné pobyty a na magisterský program CEMS- MIM.

Pondělí 25. února

Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti SKOK vás zve na přednášku s názvem CSR- Společenská odpovědnost v byznysu. Pozvání přijali zástupci firem KPMG, ŠKODA Auto, Plzeňský Prazdroj a Kooperativa. Přednáška se bude konat v 18 hodin v místnosti SB 211.

Úterý 26. února

Centrum internetových a knihovnických služeb CIKS pro vás připravilo pravidelný seminář s názvem Kde a jak hledat kvalitní informace pro seminární práce. Proběhne od 14:30 do 16 hodin ve Studijní knihovně Jižní Město, která sídlí v místnosti JM 0158.

Pokud vás zajímá osud eura v středoevropském prostoru, přijďte na přednášku Centra evropských studií FMV s názvem Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne?. Konat se bude v místnosti RB 211 v 18 hodin. 

Fakulta mezinárodních vztahů vás zve na přednášku organizovanou ve spolupráci se zástupci CERNu a dalšími vysokými školami v ČR o možnostech kariéry v institutu CERN. Přednáška s názvem CERN. Take a part!se bude konat na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy od 10 do 13 hodin. 

Studentský spolek 4FIS vás zve na přednášku s názvem AI: Detektor emocí aneb jak jsme porazili IBM“. Konat se bude v místnosti SB 32118 hodin.

V tento den v 15 hodin končí možnost podání přihlášky na bakalářské studijní výměnné pobyty pro akademický rok 2019/2020.

Středa 27. února

Další ze seminářů CIKSu, tentokrát na téma Kde získat důvěryhodná data“, se bude konat od 9:15 do 10:45Klubu knihovny na Žižkově.

Fakulta mezinárodních vztahů má pro vás připravenou další přednášku, tentokrát na téma Blízký východ očima zahraničního zpravodaje ČT,“ na které vystoupí novinář Jakub Szántó. Konat se bude od 18 hodin v místnosti RB 101.

Spolek 4FIS má pro vás kromě přednášky také turnaj v Beerpongu vol. 5. Konat se bude v Cafe Pavlač od 20:00.

Čtvrtek 28. února

Pokud vás zajímá, jaké to je strávit několik měsíců na cestách africkou divočinou, přijďte na přednášku Klubu cestovatelů s názvem 3 měsíce v Africe, která proběhne v místnosti NB A od 19:45.

Jestli přemýšlíte nad přihlášením do mezinárodního magisterského programu CEMS – MIM, v tento den máte poslední možnost na podání přihlášky.

Sobota 2. března

Víkend bude probíhat v znamení techniky. V Prague Startup Market na Holešovicích bude probíhat Mechathon, dvoudenní akce plná technologií, programování, robotů a lega. Zaměřena je primárně na studenty informatiky. Potrvá až do neděle 3. března.

Mohlo by tě zajímat: