Týdenní přehled akcí: Sportovní odpoledne nebo přednáška o fake news

6. 5. 2018 | | Studentský život, Zprávy ze školy koncert3

Nastává poslední týden semestru a zkouškové období se blíží děsivým tempem. Než se naplno ponoříte do skript, podívejte se jaké sportovní i kulturní vyžití druhý květnový týden nabízí. Můžete zajít na přednášku o českém filmu, zjistit, co potřebujete k práci v Austrálii a o víkendu ochutnat exotickou kuchyni.

Pondělí 7. 5.

Přednášky na téma Pocta nové vlně českého filmu se budou konat každé květnové pondělí od 15:30 v neziskové organizaci Sdílny generací. Součástí budou i projekce, které se tentokrát budou věnovat dílu nedávno zemřelého režiséra Miloše Formana. Vstup je zdarma.

Úterý 8. 5.

Exange+ a Buddy System v úterý na Jarově chystají Soccer Day 2018, během kterého se můžete zúčastnit turnaje ve fotbale nebo volejbalu (je třeba se registrovat) nebo zkusit jiné aktivity, třeba ping pong nebo skákání na trampolíně. V rámci akce je také možné darovat nepotřebné oblečení, které dál poslouží potřebným. Akce bude probíhat od 9:00 do 18:00 hodin.

Středa 9. 5.

Na Střeleckém ostrově od 13:00 proběhnou oslavy Dne Evropy. V rámci nich se představí ambasády členských zemí Evropské unie, součástí budou i diskuze pod vedením Café Evropa a koncerty.

Monika Benešová se loni pěšky vydala z Mexika až do Kanady. O své 4200 kilometrů dlouhé cestě Pacifickou hřebenovkou (Pacific crest trail) bude vyprávět na přednášce Klubu cestovatelů v prostorách Vysoké školy ekonomické v NB A od 19:45.

Ve spolupráci s Univerzitou Karlovou a Vysokou školou chemicko-technologickou ekonomka připravila sportovní festival Sport4Students. Pokud bydlíte na Jižním Městě, budete mít akci přímo pod okny, koná se totiž od 14:00 v tamním kampusu. Kromě zápasů v Bubble footballu, beach volejbalu, florbalu a streetballu můžete zkusit slaňování koleje Vltava nebo si odpočinout v gaming zóně. Připravený je i doprovodný program ve formě koncertů, vystupovat bude třeba LIPO nebo The Paranoid. Po skončení akce následuje afterparty v El Mágicu.

Čtvrtek 10. 5.

Pro ty, kteří uvažují o kariéře v energetice nebo tradingu, pořádá Institut energetické ekonomie Kariérní večer s názvem Najdi se v energetice. Přítomni budou zástupci firem, kteří představí nabízené pozice. Zájemci o nové pracovní příležitosti mohou přijít v 18:00 do Deštníku.

Eurokomisařka Věra Jourová bude hlavním hostem diskuze na téma Fenomén fake news a úniky dat ze sociálních sítí. Jak je EU na tyto výzvy připravena? pořádané Centrem evropských studií Fakulty mezinárodních vztahů. Moderátorem akce bude Martin Vokálek z European Horizons. Přijďte diskutovat od 13:00 do RB 213.

Pátek 11. 5.

Uvažujete nad studiem nebo prací v Austrálii? Nebo byste tam chtěli nějakou dobu cestovat a poznat co nejmenší kontinent nabízí? Všechno se dozvíte na Australských dnech, které po Ostravě a Brnu dorazí do Prahy, konkrétně do Městké knihovny od 10:00 do 18:00.

Sobota 12. 5.

Na dejvickém Kulaťáku proběhne již třetí ročník Festivalu ambasád, který se soustředí hlavně na představení typických kuchyní z celého světa. Akce začne v 8:00 a poptrvá až do 16:00.

Mohlo by tě zajímat: