Týdenní přehled akcí: Seznamte se se spolužáky na kvízu i na pivu a poznejte nebezpečí západní Afriky

25. 9. 2023 | | Studentský život FAA2008C-CE5A-42FF-B7F5-DE5F3C70DD40

Druhý rozjezdový týden semestru láká na další seznamovací akce prváky i starší studenty. Ti se mohou lépe poznat třeba na setkání s Katedrou cestovního ruchu, v rámci Diplokvízu, prostřednictvím tažení po hospodách i francouzské konverzace. Na své si přijdou ale i cestovatelé a knihomolové.

Pondělí 25. září

Začátek druhého týdne zimního semestru se nese ve znamení pomalu utichajících seznamovacích akcí (nejen) pro prváky. Pro jindřichohradecké studenty Fakulty managementu připravila studentská organizace Events4Students další ročník tradičního Tour de Pub. Pravidla soutěže jsou nastíněna na stránce události, startuje se v 19:00 před studentskými kolejemi a týmy se mohou registrovat zde.

Studentský spolek FRAC zve všechny francouzštináře na první setkání tohoto semestru do místnosti IB316a Vysoké školy ekonomické (VŠE) na debatu ve francouzštině – Parle avec FRAC. Setkání proběhne od 18:00 do 19:30 a povídat si budete mimo jiné o fenoménu Barbenheimer.

Úterý 26. září

V rámci Evropského týdne udržitelného rozvoje připravila Fakulta financí a účetnictví ve spolupráci s novinářkami Martinou Patočkovou a Veronikou Němcovou workshop Média a udržitelnost. Pokud vás zajímají témata udržitelného rozvoje v propojení s byznysem a to, jak fungují a jak se financují nezávislé noviny, dorazte v 16:30 do místnosti NB 177B na VŠE. Na workshop je nutná registrace.

Od 18:00 si můžete zasoutěžit s Junior Diplomat Initiative (JDI) na prvním Diplokvízu semestru. V restauraci Einstein vyzkoušíte své vědomosti ze světa diplomacie týkající se mezinárodních organizací, vlajek i významných osobností oboru. Nezapomeňte se registrovat zde.

Pro nové studenty cestovního ruchu si Klub studentů cestovního ruchu od 18:30 v restauraci Sou100 na Žižkově přichystal tradiční neformální setkání s katedrou cestovního ruchu (KCR). Akce se mohou účastnit jak nováčci na KCR, kteří se chtějí lépe seznámit se spolužáky i s vedením katedry, tak i studenti starších ročníků.

Úterní večer můžete zakončit cestopisnou přednáškou Klubu cestovatelů, který vás zve za dobrodružstvím do západní Afriky. O malárii, loupeži i honičce na motorkách, ale i o nezapomenutelné cestě přes Sierru Leone, Libérii, Pobřeží Slonoviny a Ghanu si pojďte poslechnout do posluchárny NB A od 19:45.

Středa 27. září

Prváci, ale i starší studenti, s obavami z plagiátorství, ocení seminář knihovny VŠE Citace pro začátečníky. Účastníci semináře, který bude trvat hodinu a začne ve 13:00, se mimo jiné dozví, jak vypadají jednotlivé citační styly, kam umístit citace do textu nebo jaký je rozdíl mezi přímou citací a parafrází. Zájemci se na seminář připojí přes MS Teams.

Pro milovníky knih pořádá Městská knihovna v Praze tuto středu hned dvě události. Od 18:00 se můžete v rámci literárního salónku v Ústřední knihovně – Klubovně seznámit se současnou dánskou literaturou. Zájemci o toulky literárním světem se mohou do literárního salónku takto zapojovat každý měsíc. A pokud se chcete zbavit starých knih, můžete je odnést na pobočku Městské knihovny v Praze – Lužiny, kde je budete moci od 9:00 do 19:00 v rámci knižního swapu vyměnit za knihy od ostatních čtenářů.

Pátek 29. září

Páteční volno, které studentům přinese děkanský den na všech fakultách VŠE, vybízí k návštěvě Oktoberfestu v blízkém parku Riegrovy sady. Festival začne už ve 14:00 a kromě německých piv a bavorských pochutin na návštěvníky čeká i tradiční bavorská diskotéka a další doprovodný program.

Mohlo by tě zajímat: