Týdenní přehled akcí: Setkejte se se spolužáky, pedagogy nebo s Tykačem

3. 10. 2022 | | Studentský život Týdenní přehled akcí (slider)

Tento týden bude zvláště přát seznamování. Můžete se potkat se spolužáky a pedagogy nebo zakusit poznávání gastronomického a kulturního rázu. A příležitostí k tomu bude mnoho – u deskových her, na bowlingu či únikové hře, nad půllitrem piva, sklenkou moravského i světového vína nebo šálkem indického čaje či kávy.

 

Pondělí 3. října

Třetí školní týden mohou příznivci deskových her zahájit na akci pořádanou studentským spolkem 4FIS s názvem Gaming deskové hry vol. 2. Souboj začne v 18:00Geekárně a účast vyžaduje registraci.

Úterý 4. října

Úterý s sebou přináší poměrně netradiční událost na půdě Vysoké školy ekonomické (VŠE), kterou je Vernisáž výstavy Největší český bankéř – JUDr. Jaroslav Preiss. Podrobnosti se o této mimořádné osobnosti dozvíte od 18:00Knihovně VŠE.

Ani další studentské spolky nezahálí a po 4FIS se svou akcí Tour de pubs přichází také Klub mladých manažerů společně s VŠE Events. Zájemce si organizátoři vyzvednou ve 20:00 na rohu u Paula na I. P. Pavlova. Cesta po českých hospodách v centru Prahy je zvláště určena pro studenty s chutí se seznamovat.

Pro osoby s ne až tak extrovertními zálibami úterý nabízí komornější strávení večera v prostorách Ústřední městské knihovny, která vybrané úterky od 17:00 zdarma pořádá únikovou hru – tentokrát na téma Vražda v knihovně. Stačí, aby měl jeden z hráčů kartičku do knihovny a na termín se zaregistroval v online kalendáři.

Středa 5. října

Pokud vás zajímá problematika energetiky a energetické bezpečnosti, určitě si nenechte ujít přednášku Uprostřed energetické krize. Český podnikatel a miliardář Pavel Tykač o tématu promluví v 19:30 NB B. Přihlášení není nutné, ale kapacita je 180 míst. Později příchozí by už nemuseli najít volnou židli.

Celou středu se také můžete přesunout na indický subkontinent, jelikož již od 8:00 začíná v pěší zóně Anděl festival Zažij Indii 2022. Užít si jej můžete až do 20:00. Hosté si mohou vyzkoušet tradiční indické sárí nebo turban. Samozřejmostí programu bude ochutnávání indické kávy, čajů a jiných typických potravin.

Sportovně založení studenti a milovníci běhu mají ve středu příležitost vyběhnout s Fakultou mezinárodních vztahů (FMV) a připojit se tak k děkanovi Josefu Taušerovi. Poprvé se vyráží 5. října v 17:00 od sochy Winstona Churchilla před budovou školy a akce se bude opakovat každou další středu. Pro vážné zájemce o pravidelné vyběhnutí existuje i facebooková skupina.

Středeční večer mohou jako příležitost k seznámení využít studenti prvního ročníku, protože Fakulta financí a účetnictví (FFÚ) od 19:30 do pozdních večerních hodin pořádá Fakultní bowling pro prváky v prostorách Xbowling Žižkov. Na bowlingu se noví studenti FFÚ kromě spolužáků seznámí i se zástupci vedení fakulty, s vyučujícími či se studentskými kluby. Vítězové turnaje mohou vyhrát ceny věnované fakultou.

Ani studenti FMV nebudou o středečním večeru opomenuti. Klub studentů cestovního ruchu CUFR totiž od 19:45 v restauraci a baru Krákora uspořádá nyní již tradiční neformální setkání studentů cestovního ruchu, kde se spolužáci mohou lépe poznat, poradit si, anebo jen strávit zábavný večer se hrou Kufr a možností vyhrát zajímavé ceny.

Čtvrtek 6. října

V rámci kulturního zakončení týdne je možné se ve čtvrtek i v pátek zúčastnit komentované prohlídky Rudolfina – Z Dvořákovy síně až na střechu. Zájemci nahlédnou do reprezentativních salónků a navštíví Dvořákovu a Sukovu síň či dvoranu. Za příznivého počasí se také vydají na střechu Rudolfina, která nabízí jeden z nejkrásnějších pohledů na Prahu. Prohlídky proběhnou v několika termínech, které si lze rezervovat.

Pátek 7. října

Na závěr týdne se na Střeleckém ostrově v pátek od 14:00 do soboty večer bude konat přehlídka vín z Moravy i ze zahraničí. V rámci Velké Říjnové Degustace mohou milovníci vína ochutnat vzorky malých rodinných moravských podniků i běžně nedostupnou zahraniční produkci. Celá akce bude zpestřená živou hudbou a soutěžemi spojenými s vinařským tématem.

Mohlo by tě zajímat: