Týdenní přehled akcí: letní kina, festival vín i secondhand

23. 6. 2019 | | Studentský život

Semestr oficiálně skončil a začíná léto. Je jedno, zda se chystáte pracovat, nebo si užívat zasloužený odpočinek, určitě oceníte tipy na zajímavé akce, které můžete v Praze navštívit. Kromě letních kin, které k létu neodmyslitelně patří, se můžete těšit také na Letní Shakespearovské slavnosti, festival vín nebo den nanotechnologií v Národním technickém muzeu.

Úterý 25. června

Zajímají vás nejnovější technologie? Přijďte do Národního technického muzea, které pro vás ve spolupráci s Nano asociací připravilo akci s názvem „Nanoden“. Uvidíte, jak funguje svět, který je možné vidět pouze speciálním mikroskopem. Akce bude probíhat od 10:00 do 17:00.

Milovníky divadla jistě potěší začátek „Letních Shakespearovských slavností“. Ty se budou konat celé léto až do září nejenom v Praze, ale také v Brně, Ostravě a Bratislavě. Premiérové představení Zimní pohádka začne ve 21:00 na Pražském hradě.

Středa 26. června

Pokud dáváte přednost kinu, nenechte si ujít letní kino v Cross club. Promítat se bude film „Nejtemnější hodina“, odehrávající se uprostřed druhé světové války. Winston Chirchill se zrovna stal britským premiérem a německá invaze je na spadnutí. Promítat se začne ve 21:30.

Chcete oživit svůj šatník? Přijďte na Střelecký ostrov na „1981 Secondhand festival“. Těšit se můžete nejen na širokou nabídku retro kousků oblečení, ale také na hudbu a dobré jídlo. Celá akce se bude konat od 10:00 do 20:00.

Čtvrtek 27. června

Na další z letních kin vás zve Gauč ve Stromovce. Promítat se bude fashion horror „Neon Demon“, který vám ukáže, že svět módy a krásy na molech v Los Angels v sobě skrývá víc, než se na první pohled může zdát. Promítání začne v 21:00.

Sobota 28. června

Máte rádi dobré víno? Právě pro vás je tedy určena akce „Vinaři na Náplavce“, která se bude konat na Rašínově nábřeží. Těšit se můžete na ochutnávky vín z celého světa, živou hudbu a moderní gastronomii. Akce bude probíhat od 10:30 do 21:00.

Do letního kina vás zvou také Žluté lázně, konkrétně na promítání filmu „Rychle a zběsile 8“. Jedná se o vyvrcholení filmová série plné akce a rychlých aut, na které vyrostla celá jedna generace. Promítání začne v 21:30.

Neděle 29. června

Týden zakončí jak jinak než letní kino, tentokrát film „Prokletý ostrov“ v Kasárnách Karlín. Dva detektivové přijedou na ostrov Shutter do psychiatrické léčebny pátrat po ztracené a nebezpečné pacientce. Brzy však přijdou na to, že realita je mnohem temnější. Promítání začne o 21:30.

Foto: iDNES.cz

Mohlo by tě zajímat: