Týdenní přehled akcí: přednáška generálního ředitele Raiffeisenbank a Den Evropy

30. 4. 2017 | | Zprávy ze školy 13403781_1017949324948145_6118438464187663754_o

Konec semestru a zkouškové se nezadržitelně blíží a jedenáctý týden tak jako poslední nabízí trochu volnosti. Po pondělním státním svátku se na ekonomce můžete těšit například na Exportní večer na téma Transport energií do Čínské lidové republiky nebo podnikatelský akcelerátor xPORT, který přinese nové nápady ve svém Open Housu. Svůj veřejný projev v angličtině si můžete vylepšit na workshopu VŠE Toastmaster.

Úterý 2. května

Svou několika letou zkušenost s vedením studentského spolku Cesta Úspěšných přiblíží jeho zakladatel Jan Skryja. Řeč bude především o pracovních vizí, schopnosti seberealizace a příběhu osobní značky. Kromě přednášky Skryja na konci akce představí píseń Vize a sen, ke které sám napsal text. Přednáška se uskuteční ve Vencovského aule od 19:30. Registrace je nutná.

Setkání pořádá v úterý večer také spolek VŠE Toastmasters. Seminář se soustředí na zlepšování veřejného vystupování v angličtině. Akce v neformálním prostředí se zahraničními studenty začíná v 19:30 v RB 213.

Centrum asijských studií Fakulty mezinárodních vztahů pořádá ve spolupráci s Centrem evropských studií a Studentským klubem obchodu a konkurenceschopnosti další Exportní večer. Tématem bude „Transfer technologií do ČLR a řízení joint venture v ČLR“. Hosty Exportního večera jsou P. Hvízdal (Škoda Transportation) a J. Hádek (Škoda Electric). Přednáška se koná od 18 hodin v RB 211.

Pokud máte nápad na projekt, nezapomeňte ho přihlásit na květnový Open House pořádaný Business akcelerátorem xPORT. Stačí přichystat krátkou prezentaci a představit ji zástupcům podnikatelského hubu na VŠE. Akce začne v 10 hodin v prostorách inkubátoru na Jarově. Svůj projekt můžete registovat zde.

Středa 3. května

Přednáška z cyklu Absolventské středy na téma „Chartered Financial Analyst: Proč zvolit nejuznávanější kvalifikaci v oblasti investic a finanční analýzy na světě“ přinese informace o této profesní kvalifikaci pro specialisty v oblasti investování, správy investic a finanční analýzy. Absolvent Fakulty financí a účetnictví Marek Jindra zájemcům vysvětlí její výhody i z hlediska přínosů pro zaměstnavatele. Přednáška začíná v 18 hodin v RB 101 a poté bude následovat diskuze.

Akci ve středu pořádá také Klub investorů VŠE, a to na téma Akvizice Citi a ZUNO. Hostem je Igor Vida, generální ředitel a předseda představenstva Raiffeisenbank, který bude mluvit o českém bankovnictví. Dále se dozvíte, kdo jsou klienti této banky a jakým způsobem na ně cílí. Přednáška se uskuteční od 19:45 hodin v místnosti RB 209.

Čtvrtek 4. května

Pokud plánujete strávit léto v USA, vyrazte na přednášku „Naše cesty vedly do USA“, kterou pořádá Klub cestovatelů. Dozvíte se o alternativních pobytech mimo Work& Travel, se kterými můžete vyjet, přímo od studentů. Akce se koná v SB 240 od od 19:45.

Čtvrteční den můžete strávit oslavami Dne Evropy na Střeleckém ostrově. Součástí celodenní akce je několik koncertů a neboudou chybět ani stánky členských států EU a soutěže. V rámci akce se koná také nekolík přednášek s osobnostmi a cestovateli, včetně další debaty Café Evropa, kterou bude moderovat Emma Smetana, na její videopozvánku se můžete podívat zde. Akce je zdarma, omezená bude pouze kapacita ostrova.

Mohlo by tě zajímat: