Stavba podchodu z Hlavního nádraží opět odsunuta, tendr byl zrušen

18. 9. 2019 | | Nezařazené Hlavní nádraží

O dlouho probíraném plánovaném prodloužení podchodu z Hlavního nádraží pro lepší přístup na Žižkov jsme psali již v květnovém čísle tištěného iListu. V současné době se však dostala na povrch informace o zrušení tendru u zhotovitele z důvodu nečekaného a rapidního nárůstu ceny.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) ohlásila 75% nárůst zakázky na prodloužení podchodu z Hlavního nádraží a následné opravy nástupišť 5-7. Tendr byl tak zrušen. Podle tiskové mluvčí SŽDC Nely Friebové se aktuálně pracuje na zcela nové dokumentaci k tomuto projektu. Nová soutěž bude obsahovat pouze prodloužení podchodu směrem k Žižkovu a stavbu nového chodníku k nově budovanému komplexu CR-City. „Předpokládáme, že tento tendr uveřejníme do konce letošního roku a k zahájení prací by pak došlo v první polovině roku 2020,“ komentuje situaci Friebová.

Druhý tendr, který se zveřejní později, se bude již týkat čistě předělání informačního systému a rekonstrukce nástupišť s číslem pět, šest a sedm. „Všechny tyto tendry budou zveřejněny formou nadlimitního výběrového řízení, aby byly dodrženy zákonem dané podmínky a nevznikly pochyby o umělém dělení zakázky,“ ujišťuje veřejnost tisková mluvčí. Studenti Vysoké školy ekonomické tak zjednodušení přístupu do areálu školy na Žižkově nemají zcela jisté ani ke konci příštího roku, kdy SŽDC původně plánovala stavbu dokončit.

Foto: pixabay.com

Mohlo by tě zajímat: