S novým iListem o Hyde Parku, skrytém potenciálu a plnoletosti

2. 10. 2016 | | Studentský život, Zprávy ze školy Evoluce_2

Léto se už zdá býti tak dávno, jako začátek vyprávění Barborky v Babičce Boženy Němcové. Abyste si trochu zmírnili neoblíbený přechod zpátky do univerzitních lavic (v případě Vencovského auly i pohodlných křesel),  před otevřením učebnic ekonomie či managementu si přečtěte nové číslo iListu, které je právě v prodeji.

Orientovat se v InSISu není vždy jednoduché. I ta nejtemnější zákoutí školního systému jsme se pro vás snažili objevit a usnadnit jejich budoucí hledání. Věděli jste, že se na studijní oddělení v mnoha případech plahočit ani nemusíte?

Velká rekonstrukce Staré budovy skončila. Co dalšího ekonomce přinesl minulý semestr? V novém čísle jsme pro vás připravili krátké shrnutí. Přiznejte se, na co všechno jste už zapomněli?

Podařilo se vám minulý semestr studovat tak pilně, že jste se vešli do „zlatého průměru“? Bojkotování společenského života se vám finančně určitě vyplatí – každá fakulta ročně podpoří desítky studentů s výbornými výsledky – jen nepropásněte deadline k přihlášení se ke své bezhotovostní odměně.

O hlavní rozhovor jsme tentokrát požádali absolventa Fakulty mezinárodních vztahů a moderátora Hyde Parku Civilizace Daniela Stacha. Dozvíte se třeba, která vysoká škola jej více připravila do života, kolik hodin trvá příprava jednoho dílu pořadu nebo co pro něj znamenají nesčetná ocenění.

uvodni-foto-stach-autor-zuzana-smajlerova

How do you do? Pro ty, co si chtějí procvičit čtení v angličtině, jsme připravili další cizojazyčný článek se zahraničním studentem. Gregory Otieno z Keni se nám svěřil, jak vypadalo studium v jeho rodné zemi, proč se naučil česky a kam v Praze raději nechodí.

Kdo hledá, najde. To platí i o skrytém potenciálu. Marek Pavlík několika našim redaktorům vysvětlil, co lidé většinou zanedbávají, kolik ovcí připadá na kolik sov a lišek nebo v čem tkví úspěchy úspěšných. Tak co, našli moji mílí rádcové, našli?

Skrytý potenciál

Léto sice skončilo, podzim klepe na dveře, ale vy už přemýšlíte, kam se vydat na další dobrodružství? Jednou z možností jsou letní školy, na oblíbenosti stále více získává třeba Čína. Pár studentů nám sdělilo své dojmy a zážitky z nejlidnatější země světa.

To samozřejmě není všechno. Další články najdete na prodejních lavicích hned v pondělí. Na své si přijdou i hokejoví fanoušci –  Hokejová bitva univerzit se nezadržitelně blíží. Přijďte 27. října podpořit ekonomku na cestě za prvním Pohárem primátora Hlavního města Prahy!

A v neposlední řadě, iList v tomto akademickém roce slaví plnoletost. Za 18 let se ve „velitelském křesle“ vystřídalo hned dvanáct šéfredaktorů. Podívejte se, jakou cestu jsme ušli od osmi stránkových novin k třiceti stránkovému časopisu s křídovou obálkou. Pár ex-šéfredaktorů zavzpomínalo na „listí léta“ a na partu, kterou by nám záviděli i Foglarovi chlapci.

Keywords: ideovka;iList;Tábor;teambuilding

Průběžné testy jsou ještě za devatero horami, tak se příští týden stavte pro nové číslo iListu. Pro milovníky energetických nápojů máme i speciální soutěž. Prodáváme od pondělí 3. října tradičně mezi menzami v Italské budově. Pokud po našich usměvavých redaktorech nebude ani vidu ani slechu, číslo si můžete koupit i v menze, v Antiku ve čtvrtém patře SB nebo v Deštníku. Najdete nás také na Jižním Městě přímo u vchodu do budovy.

A nezapomeňte – iList se představí i během Týdne (tedy spíše dvou dnů) studentských příležitostí v atriu RB! Redaktoři pro vás připraví kafe a k němu dostanete i něco sladkého. Pokud jste už na začátku semestru poztráceli všechny propisky, víte, kde hledat nové – u nás!

Foto: Zuzana Šmajlerová, Filip Kubus

ČTĚTE TAKÉ:

 Co mě naučil iList? Nebát se zeptat

O cenzuře a nebetyčné důležitosti

Milí čtenáři, zkuste něco nového a pojďte psát pro iList

Mohlo by tě zajímat: