Rooseveltova kolej: 6 tipů, kam si zajít na kávu i dortík

5. 10. 2024 | | Studentský život nathan-dumlao-r-KfktlyBL0-unsplash

Každý student si jednou za čas potřebuje od školy trochu odpočinout. Všem, kdo mají rádi kvalitní kávu nebo jenom něco sladkého na zub, má okolí Rooseveltovi koleje co nabídnout. Kavárny jsou také skvělým místem na setkání s přáteli, diskusi o ekonomii, či jen odpočinek a relax. Přinášíme vám tak doporučení na nejlepší podniky v okolí.

Panki’s Café

Malá útulná kavárnička hned za rohem. Z Rooseveltovi koleje vám cesta nezabere ani pár minut. Ideální volba, pokud chcete dobrou kávu, ale nechcete chodit nikam daleko. Kromě kávy tu mají i moc dobré alkoholické míchané drinky, což jistě ocení nejeden student. Je ale třeba si pohlídat otevírací dobu, kavárna je totiž otevřená pouze od úterý do pátku od 11–19 hodin, a v sobotu od 11–17 hodin.

Panki’s Café

Kavárna a mléčný bar Kumbál

Příjemné ceny, milá obsluha a útulná atmosféra – to vše nabízí Kavárna a mléčný bar Kumbál. Nachází se kousek od zastávky Vltavská. Po dlouhém dni ve škole není nic lepšího, než si spravit náladu něčím sladkým. Posezení je možné vevnitř i venku, což hosté ocení především v letních měsících. Připojení k wifi je samozřejmostí, pokud si tedy chcete doplnit kofein při psaní seminárky, neváhejte sem zavítat.


Kavárna a mléčný bar Kumbál

Kafe Francin

Máte rádi čerstvě praženou kávu? Pak musíte navštívit Kafe Francin u Strossmayerova náměstí. Poměrně nenápadná kavárnička vás překvapí svým moderním světlým interiérem a skvělou kávou. Navíc si zde i dobře pochutnáte. Doporučujeme vyzkoušet chai latte či třeba jednu z jejich sladkých nebo slaných palačinek. Půjdete-li až dozadu, objevíte příjemný koutek s knihami a křesílky. Neexistuje lepší způsob jak uniknout ruchu velkoměsta.

Kafe Francin

Erhartova cukrárna

Pro mlsné jazýčky musíme zmínit i Erhartovu cukrárnu na Letné. Ke kávě nabízí výborné domácí dezerty a dorty, mléčné koktejly i zmrzlinové poháry. Na ty dostanete chuť jen co se k cukrárně přiblížíte, všechny dobroty ve vitríně totiž vypadají opravdu velice dobře. To vše v moderním prostředí. Máte-li chvilku volného času, pozvěte kamarády a přijďte si vychutnat sladké všeho druhu. Posadit se můžete vevnitř i venku.

Erhartova cukrárna

Pilot cafe Letná

Baví vás letadla? Právě ty jsou totiž tématem velké prostorné kavárny na Letné. Uvnitř vás uvítají jejich dva velké barevné obrazy, květiny na stolech i zdech a příjemné osvětlení. Pokud se sem rozhodnete vydat z koleje pěšky, čeká vás příjemná procházka, která bude zakončená sladkou odměnou. Výborná je především jejich domácí limonáda. Díky krásnému interiéru je kavárna skvělým místem na setkání s přáteli.

Pilot cafe Letná

Cafe Letka

Jen kousíček od Pilot cafe je další kavárna s tématem letadel. Asi není divu, stojí totiž naproti Národního technického muzea. Ve srovnání s Pilot cafe je menší a útulnější. Panuje zde velmi uvolněná atmosféra a klid. Na stolech je voda, aby si ji hosté mohli sami nalít do skleniček. Malá nenápadná cedulka na stole s nápisem „no laptops please“ naznačuje, že kavárna je určena k odpočinku a relaxaci, kde mohou lidé na práci na chvíli zapomenout.

Cafe Letka

 

Foto: Unsplash, Panki’ s Café, Kavárna a mléčný bar Kumbál, Kafe Francin, Erhartova cukrárna, Pilot cafe Letná, Cafe Letka

 

 

Mohlo by tě zajímat: