Práce s daty, Hokejová bitva a swingování s Havelkou: týdenní přehled akcí

29. 10. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy thumb_img_0729_1024

Následující týden bude opět našlapaný zajímavými akcemi. Studenti si mohou vybrat přednášku, která jim pomůže pochopit analýzu dat nebo zajít na vyprávění o cestování. Odpočinout si od intelektuálních činností si pak mohou třeba ve středu na koncertu Ondřeje Havelky nebo ve čtvrtek na Hokejové bitvě univerzit.

Pondělí 30. 10

Jestli máte nápad na business, ale nevíte, jak dál, pak pro vás Studentský klub obchodu a konkurenceschopnosti připravil workshop Business Training: Jak rozběhnout vlastní business? Tréninkový večer pod taktovkou Dana Konečného, který nabídne alternativní pohled na rozběhnutí vlastního projektu, se koná od 18:00 v SB 232. Je třeba se na něj dopředu zaregistrovat.

Na Fakultě informačních technologií Českého vysokého učení technického si můžete přijít od 18 hodin poslechnout, jak pracovat s osobními daty roku 2018. Přednáška ukáže klíčové body nového nařízení Evropské unie ohledně osobních údajů (GDPR), představí praktické příklady změn a související změny v podnikání v on-line světě. Vstup je zdarma a bez předchozí registrace.

Od 19 hodin se bude ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí konat přednáška o Palestině. Dozvíte se zajímavosti o palestinské identitě, politice a společnosti.

Zájemcům o architekturu a rozvoj Prahy se bude jistě líbit halloweenské setkání v Centru architektury a městského plánování. Strašidelná přednáška o současné architektuře začíná v 19 hodin. Vstup je zdarma. Registrovat se není povinné, ale doporučené zde.

Úterý 31. 10.

Specialista na webovou analýza Lukáš Teplý představí od 18:00 v SB 231 na přednášce Proč a jak používat data v digitálním marketingu, jak zacházet s Google Analytics při tvorbě marketingu na internetu.

Také Institut energetické ekonomie Fakulty financí a účetnictví chystá přednášku. Ta se bude týkat obchodování a cenového vývoje strategických komodit jako je uhlí nebo ropa. Akce začne v 18:00 v RB 212.

Hokejoví nadšenci mohou přijít podpořit HC Ekonom proti jeho věčném rivalovi HC Běrkut na zápas v Malé sportovní hale Praha od 21:45.

Do úterní půlnoci taky nezapomeňte odevzdat fotografie z cest do soutěže Klubu cestovatelů VŠE. Téma je „Barvy světa“.

Středa 1. 11.

Od 11 do 14 hodin bude na náměstí Winstona Churchilla stánek ISIC, kde proběhne show ISIC TOUR 2017 powered by Vodafone. Když se zaregistrujete, dostanete ISIC balíček a budete moct soutěžit o ceny.

Pro zábavu a osvěžení znalostí si mohou studenti Fakulty mezinárodních vztahů zasoutěžit na Halloweenském FMV kvíz v Café Bar Deštník. Akce začíná v 18:00. Je nutné se registrovat.

Kdo by se chtěl dozvědět více o Vietnamu, může přijít na přednášku Vietnam ze severu na jih, která se koná ve středu od 19 hodin v malém sále Ústřední knihovny Městské knihovny v Praze. Přednáší Magda Radostová a moderuje Karel Wolf, se kterým si můžete přečíst rozhovor v následujícím tištěném čísle iListu. Vstup je sto korun.

Ve 20:00 se uskuteční tradiční koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers ve Vencovského aule. Čekejte ale něco nového, titul akce „Bude to jinak!“ určitě něco znamená. Vstupenky jsou za 300 korun a máte zaručené sezení, jen ne konkrétní místo.

Čtvrtek 2.11.

Zástupci studentských think-thanků European Horizons VŠE a College of Europe a vážení hosté jako prezident Aspen Institute Central Europe či velvyslankyně Norska vystoupí na workshopu Europe and the Global World: The Future of (Free) Trade. Akce začíná v 16 hodin v rektorském salonku Akademického klubu VŠE a moderovat ji bude Jarolím Antal. Workshop bude veden v angličtině a je nutné se na něj registrovat.

V 17:45 hodin vypukne bitva na ledě mezi pražskými vysokými školy. Tradiční Hokejová bitva univerzit opět proběhne v Tipsport Areně. Vysoká škola ekonomická odehraje první semifinálový zápas proti Českému vysokému učení technickému. Vítězové semifinálových utkání se utkají ve 22:20 ve finále. Studenti ze Žižkova by měli přijít v bílé barvě. Vstupenky jsou dostupné v předprodeji za 130 korun, na místě pak za 180 korun.

Kdo by před sportem preferoval hudbu, autorka tohoto článku hraje se svou kapelou The Rockoons nejen folk-rockové písně Beatles v klubu Carpe Diem. Vstupné je padesát korun.

Pátek 3.11.

Od deseti hodin se v Italian Business Centru uskuteční setkání s Michaelem Lawsonem, zástupcem deseti předních amerických univerzit. Budete mít možnost osobně promluvit se specialistou na zápis ke studiu na přední americké univerzity a získat odpovědi na otázky týkající se programů, přijímacího řízení, stipendií a kariérních vyhlídek.

Od 13 hodin si můžete jít poslechnout debatu při příležitosti 25. výročí Ústavy České republiky na téma Historie budování české demokracie a jejího právního rámce. Akce pořádaná Institutem pro politiku a společnost se koná na v jejich sídle Vinohradské třídě a účast na ní vyžaduje registraci.

Kdo v pátek vydrží ve škole až do odpoledne a zůstane intelektuálně naladěn, vyplatí se mu to. Na ekonomce proběhne přednáška tradera na finančních trzích světové kvality Roberta Carvera. Od 14:30 do 16:00 bude v NB C přednášet o frameworku vytváření obchodních strategií.

Kdo by měl potřebu obměnit svůj šatník a domácnost, přijďte do Z pokoje do pokoje u Florence na Swap v Pokojích – výměna nejen oblečení. Akci pořádá Institut cirkulární ekonomiky. Přinesete věci, které už se vám nehodí, a jiné si třeba odnesete. Ani jeden krok ale není nutný a vstupné je dobrovolné.

Sobota 4. 11.

V sobotu bude škola otevřena pouze pro účastníky Dne s VŠE, při kterém se od 15 do 22:30 hodin zejména absolventi a vyučující sejdou na půdě své alma mater a budou si moct užít přednášky, koncerty nebo divadelní představení.

Foto: Kateřina Vaňková, Filip Kubus

Mohlo by tě zajímat: