Menza Italská je otevřena

30. 11. 2004 | | Nezařazené titulní obrázek

Po dlouhých peripetiích a třech měsících hladovění se ekonomové konečně nají v pohodlí své almae matris. Velká zpoždění otevření menzy v Italské způsobily průtahy stavebních prací. Čas ukáže, zda toto čekání stálo alespoň trochu za to. Zkušební provoz studentské jídelny byl zahájen v pondělí 29. listopadu a potrvá do 10. prosince.

Po dlouhých peripetiích a třech měsících hladovění se ekonomové konečně nají v pohodlí své almae matris. Čas ukáže, zda toto čekání stálo alespoň trochu za to.

Velká zpoždění otevření menzy v Italské způsobily průtahy stavebních prací. Zkušební provoz studentské jídelny byl zahájen v pondělí 29. listopadu a potrvá do 10. prosince. „Abychom vyzkoušeli úplně vše, budeme mít v tomto období stejnou nabídku pokrmů jako za plného provozu,“ uvedl vedoucí restaurace Eurest v menze Italská Vladimír Hanus.

Dotovaná cena stálé nabídky je pro studenty 24,80 Kč. Tato částka zahrnuje hlavní jídlo, polévku, jeden kus ovoce a čaj. Studenti si přitom mohou vybrat ze čtyř hotových jídel a sedmi až osmi minutek. Dále je také k dispozici salátový bar, pasta bar, dva druhy pizz a doplňkový prodej.

Nový je systém výdeje obědů a večeří. Na identifikační kartu ISIC, která sloužila pro platbu za jídlo již v minulosti, si nyní můžete uložit peníze nejen u běžné pokladny, ale i přímo ve speciální pokladně pro dobíjení karet. Ta se nachází v dolním vestibulu menzy a je otevřena od 8.00 do 10.45 a poté znovu od 11.15 do 15.30. Rezervace jídel předem není nutná. Vedení menzy slibuje, že i na ty poslední opozdilce zbudou ze čtyř hotových jídel na výběr alespoň tři.

Nová menza v Italské
V nové menze se proměnila i varna. Bylo nainstalováno zcela nové vybavení.

Příjemný je způsob nakupování. Jde vlastně o klasický samoobslužný systém, kdy si naberete kolik chcete a u pokladny vám váš salát či těstoviny zváží a spočítají. Odděleně také nakupujete minutková jídla a přílohy. K tomu Vladimír Hanus uvedl: „Dáváme tím studentům možnost jíst podle vlastní chuti či a například zdravého jídelníčku dělené stravy. A zaplatíte opravdu jen za to, co sníte.“

Nabídka minutek se skládá ze tří standardních a čtyř až pěti, které se budou obměňovat. K dispozici jsou čtyři pokladny u běžného výdeje a jedna v bývalých prostorách S-clubu, kde najdete minutkový prodej.

Nápojová nabídka zůstává stejná. Příjemnou obměnou je oddělení sladkého čaje od hořkého. Dále je zde k dispozici bar, který nabízí různé druhy doplňkových pochutin a nealkoholické i alkoholické nápoje.

Snad nejmarkantnějšími proměnami prošla samotná kuchyně a zařízení výdeje pokrmů. Technické vymoženosti zde zahrnují například dvě pizza pece, speciální chladicí pulty na saláty a další. Varna je vybavena moderními technologiemi. Došlo i na velké personální změny. „Firmě Eurest bylo vedením školy umožněno najmout vlastní pracovníky, kteří by měli být lépe proškoleni a poskytovat lepší servis všem strávníkům restaurace,“ slíbil Vladimír Hanus.

Interiér samotné jídelny se příliš nezměnil. „Pole naší působnosti pro nás bohužel končí pokladnami,“ dodal Hanus. „Dál už je jen majetek školy, který nesmí naše firma nijak upravovat.“ Čerstvá malba a určité stavební úpravy působí sice čistším dojmem, ale zároveň také určitou prázdnotou. V budoucnu se však vedení Eurestu dohodlo s Technicko-správním oddělením školy na drobné výzdobě.

Mohlo by tě zajímat: