Fama Ristorante

Fama Ristorante

Málem jsme tuhle občerstvovnu minuli. Jen jsme z ulice nezaujatě nahlédli přes velké prosklené plochy do moderního, ale už poněkud obehraně unifikovaného interiéru restaurace. Myslím, že se tomu říká čistý design – světlé dřevo, chladný kov, velké plochy v sytých barvách, jednoduché a úsporné linie. Když se to přežene, působí to velmi designérsky promyšleně. A taky extrémně neútulně a snobsky.

Vladislavova 18, Praha 1
po–pá 09.30–23.00, so–ne 10.30–23.00
tel. 272 733 968, http://www.fama-ristorante.cz

Málem jsme tuhle občerstvovnu minuli. Jen jsme z ulice nezaujatě nahlédli přes velké prosklené plochy do moderního, ale už poněkud obehraně unifikovaného interiéru restaurace. Myslím, že se tomu říká čistý design – světlé dřevo, chladný kov, velké plochy v sytých barvách, jednoduché a úsporné linie. Když se to přežene, působí to velmi designérsky promyšleně. A taky extrémně neútulně a snobsky.

Po pár krocích jsme zvolnili. Někdo stihl ve venku vyvěšeném menu zaregistrovat nečekaně celkem příznivé ceny, ostatním se rozleželo, že ani s tou strohostí to tady vlastně nepřehnali.

Možná to byla i spanilá jízda odvážného snowboardera, promítaná na několika obrazovkách uvnitř, která nás postrčila ke dveřím.

Zamířili jsme po točitých schodech rovnou do podpalubí. Z červených zdí se na nás porůznu šklebily kovové ksichtíky. Neurazí, navěky do paměti se vám taky nezaryjou.

Fama Ristorante

Naše dvanáctihlavá smečka se začala skládat k největšímu stolu, ke kterému by se docela dobře vešla. Fama u nás získala velké významné plus, když pro nás obsluha bez vyzvání poskládala menší stolky k sobě tak, že vznikla tabule jak na královské hodování. Nutno podotknout, že personál nejmíň půlku toho plusu během večera ztratil – nedá se říct, že by se kvůli bleskovému obsloužení hostů přetrhl.

Ovšem četbou jídelního a nápojového lístku se člověk při čekání docela dobře zabaví. Položky znějí lákavě – dozvíte se podrobně, na co že se má váš žaludek připravit. Fama se specializuje na italskou kuchyni. V nabídce jsou tři desítky druhů pizzy, mnoho salátů a těstovin, ale i česká kuchyně. Králičí filety na česneku s listovým špenátem a bramborovými a špekovými knedlíky, ani zelná polévka s klobásou a smetanou v chlebovém bochníčku naše vybuzené chuťové buňky nezklamaly. Komentáře k ročníkovým moravským vínům jsou pro laika čtením téměř lyricky inspirativním. Ale nebojte, dozvíte se i k jakým pokrmům se to které víno hodí, abyste se nedopustili fatálního omylu. Jestli máte právě chuť na sushi, horký hruškový juice s rumem a skořicí nebo na Sex on the Beach, víte už, kam zamířit. K vašim gastronomickým zážitkům vám bude hrát hudba, místy nevtíravá, místy vtíravá. Dlužno podotknout, že ji z CD losují podle klíče přinejmenším zvláštního.

Staropramen 10° – 0,5 l – 20 Kč
Staropramen 10° – 1 l – 38 Kč
Staropramen 12° – 0,5 l – 25 Kč
Staropramen 12° – 1 l – 46 Kč
Granát 12 – 0,4 l – 25 Kč
Kelt Stout – 0,4 l – 35 Kč

Moquito – 120 Kč
bílá vína 0,2 (4 druhy) – 39 Kč
červená (3 druhy) – 42 Kč

Výběr z jídelního lístku:
Pizza Prosciuto – 79 Kč
Tiramisu – 69 Kč
Polévka v bochníčku – 42 Kč
Sushi zeleninové (4 rolky) – 60 Kč

Diskuze

Jak anonymně přispívat do diskuze? Stačí zaškrtnout "Chci zveřejnnit jako host" a vyplnit náhodné jméno a e-mail

Mohlo by vás zajímat

ChatGPT Image 21. 4. 2025 23_31_50

Levný Erasmus? Existuje! Vybrali jsme 33 míst, kam za ním.

Letenka ve výši tvé měsíční výplaty na brigádě, kolej dražší než průměrný nájem bytu v Praze a stipendium, co pokryje tak možná dva týdny v supermarketu. Vítej ve světě Erasmu, kde všichni mluví o životní zkušenosti, cestování a večírcích, ale málokdo přizná, že rozpočet studenta je často na úrovni instantní polívky. Znamená to, že si Erasmus...

Tereza Berecová

Z FMV do pařížského OECD bez zkratek a známostí. „Odvaha a dobré načasování jsou často víc než kontakty,“ říká Tereza Berecová

Tereza Berecová, absolventka Fakulty mezinárodních vztahů (FMV) na Vysoké škole ekonomické (VŠE), si díky dvěma studijním výjezdům a vlastní stážistické iniciativě vybudovala cestu až do centrály OECD v Paříži. Začínala jako stážistka v komunikačním týmu pro oddělení zaměstnanosti, práce a sociálních věcí, dnes působí na full-time pozici v centrálním social media týmu.  Ač pochází ze Slovenska,...

dcc76da4-e6e4-47b0-81bc-04949e453b58

Milion dětí, nula kondomů, tuny dat: rozebrali jsme vztahy a sex na Erasmu

Studium v zahraničí – ať už je to Erasmus, nebo jiný výměnný pobyt – je pro většinu studentů jednou z nejlepších zkušeností v životě. Nové prostředí, lidé z různých koutů světa, nekonečné večírky, volnost…a ano, taky dost často zvýšená pravděpodobnost romantických a sexuálních zážitků. Když se ocitnete v novém prostředí obklopeni lidmi z celého světa,...

IMG_8384

Anna-Marie Horáková: Sbalit batoh a dát si pár měsíců off

Máte pocit, že je toho na vás hodně, že nestíháte školu, práci a své zájmy? Polemizujete o prodloužení studia? Nejste sami! Přesně tyto problémy řešila bývalá šéfredaktorka iListu a již absolventka FMV, Anna-Marie Horáková. Anička díky prodloužení svého studia o jeden semestr získala pár měsíců bez školy a závazků. Ideální čas na to sbalit batoh...