Během Majálesového měsíce můžete navštívit mnoho akcí

3. 4. 2019 | | Studentský život majales_majka

Po roce se opět blíží Majáles, největší studentský festival v Praze. V pondělí byl oficiálně odstartován Majálesový měsíc postavením pražské májky , během kterého budou kandidáti na krále a královnu soutěžit v jednotlivých disciplínách a ucházet se tak o hlasy lidí,  a to především studentů svých mateřských škol. Proto neváhejte a přijďte na jednotlivé disciplíny podpořit krále Martina VŠEmohoucího a královnu Martinu, ať obhájí loňské vítězství naší školy (po kliknutí na jméno kandidáta pro ně můžete hlasovat také online, pozn. red.). Nezapomeňte, že barvou ekonomky je bílá, proto si na jednotlivé disciplíny vezměte oblečení v této barvě.

Královská úniková hra – čtvrtek 4. dubna

První letošní královskou disciplínou bude venkovní úniková hra pořádaná spolkem VŠE na Majáles. Úkolem každé královské družiny bude vytvořit dva týmy, které projdou historickou Prahu cestou někdejších králů. Ta však bude tajemná a nebezpečná. Vyhodnocení první disciplíny pak proběhne večer na Majáles contestu studentských kapel. Hra začne v 16 hodin v zatím blíže nespecifikovaném centru Prahy.

Majáles contest studentských kapel – čtvrtek 4. dubna

V klubu Rock Café, který se nachází na Národní třídě, proběhne pravidelná soutěž středoškolských a vysokoškolských studentských kapel. Vítězové v jednotlivých kategoriích pak budou mít možnost zahrát přímo na Pražském Majálesu. Středoškolské kapely Wreckberries, AKMC a Saving George začnou hrát již v 18 hodin, vysokoškolské pak ve 21 hodin. Během vystoupení vysokoškolských kapel se vám představí kapely Johni, RightNow a ON FIRE.

Královská lukostřelba – úterý 9. dubna

Druhá královská disciplína bude poněkud netradiční, bude se jednat o soutěž v lukostřelbě. Jak tvrdí organizátoři, každý správný král přece musí umět střílet z luku. Akce se bude konat od 17 hodin v prostorách Fakulty tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy, která sídlí na Praze 6 kousek od Divoké Šárky u zastávky Nad Džbánem. Kromě králů a královen si budou mít možnost zastřílet také všichni ostatní členové družin a fanoušci veličenstev. Po skončení soutěže následuje od 18:30 afterparty.

Chill Churchil – úterý 16. dubna

Každoročně před Majálesem kandidáti na krále a královnu za Vysokou školu ekonomickou (VŠE) pořádají před Starou budovou na náměstí Winstona Churchilla chill odpoledne plné pohodové atmosféry, hudby a her, na kterém si studenti mohou odpočinou po náročné přednášce. Bližší informace budou uveřejněny již brzy.

Královská debata – středa 17. dubna

Další disciplínou, ve které králové a královny ukážou své královské schopnosti, je Královská debata. Každý správný panovník musí být zdatný diplomat a vyznat se v společensky důležitých tématech. Právě během debaty budou moct kandidáti předvést své názory a řečnické dovednosti. Podrobnosti se dozvíte již brzy na stránce Majálesu.

Majálesový průvod a Majáles – sobota 27. dubna

Samotnému Majálesu předchází v den jeho konání Majálesový průvod, který vyrazí od Májky (roh Vodičkovi a Jungmannovy ulice, pozn. red.) v 10:30. Vyzdobené alegorické vozy a zástup studentů v barvách školy (VŠE má bílou, pozn. red.) se budou pohybovat přes centrum Prahy a podél Vltavy až na Strossmayerovo náměstí, kde bude průvod tradičně ukončen. Všichni účastníci se pak vydají do Letňan na Majáles.

Mohlo by tě zajímat: