Editorial: Květen 2005

2. 5. 2005 | | Názory

Holky a kluci!
Slabiku ci jsem psala v ostré zatáčce a málem mi ujely ruce z klávesnice. Editorial na kolech, aneb zázraky moderní techniky v drncající karose. Nejen o kolejích a taškařici kolem evropských kreditů a zahraničních výjezdů, jsme pro vás zjistili, co se dalo. Též komentáře jsou obzvláště vypečené.

Holky a kluci!

Slabiku ci jsem psala v ostré zatáčce a málem mi ujely ruce z klávesnice. Editorial na kolech, aneb zázraky moderní techniky v drncající karose. Vlastně jsem se na vás chtěla vykašlat a v autobuse se mrknout na film. Bývala by to ale byla hanebnost – vy jste se na nás taky nevykašlali. Pět set třicet devětkrát díky!

Tolik z vás si totiž našlo čas na vyplnění naší ankety. Její výsledky stručně hodnotíme nyní, konkrétní následky očekávejte v říjnu.

Zatím je anketa prodělečná. Přišli jsme o deset korun. Jeden čtenář totiž na dotaz, proč si kupuje papírový Studentský list a nečte iLIST, odpověděl: „Tak to mě nenapadlo!“ Vzhledem k rozumovým schopnostem tohoto exempláře mám vážné obavy, že se jedná o věčného studenta a ztráty na tržbách se tedy vyšplhají na deset korun v perpetuitě. Snad nás to nepoloží.

Nejen o kolejích a taškařici kolem evropských kreditů a zahraničních výjezdů, jsme pro vás zjistili, co se dalo. Též komentáře jsou obzvláště vypečené. Třeba David Koubek přijal rád můj návrh, aby se chopil komentování kolejí, přičemž mi potutelně sdělil, že ho koleje, obzvlášť ty staré, pokroucené, po kterých tramvaje skáčou, pěkně štvou.

Ale věřím, že David už se za ta léta nad takové drobné hrbolky na školní kráse povznesl. On a Adam Junek tvoří už několik let naši hvězdnou editorskou dvojici, po které se nám bude od příštího semestru stýskat. Přestože nás v tom nechali samotné, přejeme jim hodně štěstí. Další dva velké DÍKY navíc.

Nenechte se naštvat nad provozní teplotu a ve zkouškovém učitelům ukažte, zač je vás loket! Na podzim na neshledanou na kolejích.

Zuzana Šenoltová
šéfredaktorka

Mohlo by tě zajímat: