Editorial: Listopad 2004

8. 11. 2004 | | Názory

Žižkovem a Jižním Městem dobročinně protekly potoky krve. Krve je už snad dost, počítačů ale pořád akutní nedostatek. Nechtělo se mi přešlapovat za zády mých kolegů v redakci, kde právě zuří uzávěrka šestého stupně Pulitzerovy škály, ani za zády studentíků zírajících na monitory ve studovnách. Skončila jsem v učebně, která byla ještě o přestávce prázdná. Teď se tu ale emotivně rozebírají databázové informační systémy a už čtyřicet minut se pátrá po zákaznících, kteří si koupili více než dvě knížky.

Holky a kluci!

Žižkovem a Jižním Městem dobročinně protekly potoky krve. Krve je už snad dost, počítačů ale pořád akutní nedostatek. Nechtělo se mi přešlapovat za zády mých kolegů v redakci, kde právě zuří uzávěrka šestého stupně Pulitzerovy škály, ani za zády studentíků zírajících na monitory ve studovnách. Skončila jsem v učebně, která byla ještě o přestávce prázdná. Teď se tu ale emotivně rozebírají databázové informační systémy a už čtyřicet minut se pátrá po zákaznících, kteří si koupili více než dvě knížky. Tak se ptám, co vy? Máte nakoupeno? Jestli ani vás nebaví otrhávat lákavá knižní menu z nástěnek a marně se domlouvat na předání proviantu, začtěte se. Než jde ovšem člověk nakupovat, musí obvykle někde něco vydělat. Změny v legislativě se můžou projevit v peněžence brigádničícího studenta i čerstvého absolventa.

Doneslo se nám, že své cizojazyčné chutě uspokojíte na Jižním Městě více než uspokojivě, kdežto kručícímu žaludku se tam valného servisu nedostane. Konec konců, kdo chce do Mensy, musí mít IQ nad 130 a kdo chce do menzy, musí mít patřičně naditou peněženku. Tak to na světě chodí. Jak to na světě chodilo ve sladkých dvacátých letech, nám názorně předvedl Ondřej Havelka. Teď jsou léta nultá, fronty dlouhé jako zimní večery, a to je teprv podzim. Ať se vám vydaří.

Zuzana Šenoltová
šéfredaktorka

Mohlo by tě zajímat: