Anketa: Jak bydlíte, když nejste z Prahy?

21. 10. 2004 | | Názory

Na chodbách Vysoké školy ekonomické jsme se zeptali náhodných studentů, jak se jim při studiu bydlí.

Pepa, FMV, 3. ročník
Dneska jsem se nastěhoval na Jarov II. Uvidíme, jaké to bude. Dřív jsem bydlel na Vackově, ale tady se na rozdíl od Vackova alespoň vejdu do postele.

Jana, studentka FNH, 2. ročník
Bydlím na koleji Krystal, ale nastěhování máme až prvního října, takže do té doby nemám kde spát. Asi budu u kamarádky nebo vynechám první týden školy.

Veronika, studentka FMV, 5. ročník
Bydlím na koleji Jarov F. Původně jsem dostala dvoulůžák na Vltavě, ale podařilo se mi to vyměnit. Jinak nevím, co bych dělala. Vloni jsem měla dvoulůžák s internetem na Jarově, letos mě dali na kolej mezi prváky! Připravovat se v takovém prostředí na státnice a psát diplomku bych nezvládla.

Monika, FMV, 5. ročník
Naštěstí jsem dostala kolej. Bydlím na C, to je krásné, tak si nemám na co stěžovat.

Jakub, student FPH, 3. ročník
Máme s kamarádem pronajatý byt v Praze. Je to pohodlnější a máme i klid na učení. Platíme sice víc než na koleji, ale určitě se to vyplatí.

Karel, student FNH, 1. ročník
Zatím nebydlím nikde. Nedostal jsem kolej a tak bydlím načerno u kamaráda. Načerno si budu muset sehnat i kolej, anebo najít nějaký podnájem. Nechápu, proč nemůže škola zařídit kolej pro všechny. Dojíždět denně tři hodiny je pro mě nemyslitelné a peníze na drahé bydlení nemám.

Dana, studentka FMV, 2. ročník
Bydlím u přítele, má byt blízko školy. Vloni jsem bydlela na koleji, ale představa žít další rok s pěti děvčaty na jednom pokoji je hrozná. Už nikdy.

Igor, FMV, 2. ročník
Pronajímám si byt v Praze 7, nedaleko Letné. Na koleji by to bylo levnější a veselejší, ale mně to takhle vyhovuje.

Mohlo by tě zajímat: