Neberte si na výuku drogy aneb pozor na cisterny

7. 4. 2000 | | Nezařazené

Přednášková síň.Vrznutí utlumilo hukot v sále a do dveří vstoupil profesor. Opatrně sešel po schodech neboť mu výhled zastiňovaly mohutné listy fikusu, který si nesl v náručí. Postavil květináč na katedru a pousmál se. „Vítám vás na dnešní přednášce. Tématem jsou opět metodologické přístupy v zalévání květin a jejich mezinárodní aspekty….“, začal s monotónním výkladem.

Přednášková síň.Vrznutí utlumilo hukot v sále a do dveří vstoupil profesor. Opatrně sešel po schodech neboť mu výhled zastiňovaly mohutné listy fikusu, který si nesl v náručí. Postavil květináč na katedru a pousmál se.

„Vítám vás na dnešní přednášce. Tématem jsou opět metodologické přístupy v zalévání květin a jejich mezinárodní aspekty….“, začal s monotónním výkladem. Mezitím vytáhl nožík, odkrojil z fikusu list a počal ho pomalu žvýkat. Nastalo trapné ticho. Po chvilce se však ze sálu ozvalo tak ohlušující „šust“ (jak někdo otočil v knize stránku), že popraskalo několik okenních tabulí. Profesor se prudce otočil, až mu list fikusu zaskočil v krku, a zapátral po pachateli této drzé výtržnosti. Provinilý student se zatvářil vyděšeně a upustil rozečteného Puškina na zem. Kniha dopadem rozmáčkla pavouka Křižáka, který v tu dobu honil na mopedu svou kořist. Moucha Masařka sice stačila uletět, ale ve vzduchu se srazila s částicí antihmoty a vybuchla. Ten den se narodil generálnímu řediteli Plzeňské banky syn.

Sípající profesor ukázal na provinilce a zařval:

„Otvírací hodiny v Hypermarketu!“

Student zalistoval v paměti a začal odříkávat: „Pondělí 8.30 až 16.00, Úterý 9.00 až ….“. Mezitím se profesor, 12.00 – 12.30 polední přestávka, trochu zklidnil a pokoušel se roztržitě zalít fikus distribuční funkcí, sobota jen do 12.00. Tu se zarazil.

„Sobota říkáte!? V sobotu je inventura vy parchante!“. Zapnul meotar a vrhnul na studenta tak ostrý stín, že to studenta prohodilo stěnou, kde se sesul v tratolišti smaženého filé. V meotaru se zakouřilo, prasknuvší žárovka se rozprskla po okolí a meotar spustil Bachovu Osudovou v podání orchestru Karla Vlacha.

To všechny ukolébalo a tak zbytek hodiny strávili pozorovaním žebráků, kteří se i s flašinety pohupovali ve větvích košatého dubu na školním dvoře, a nikoho ani nevzrušilo, že učebnou projela cisterna s jablečným moštem.

Mohlo by tě zajímat: