H.O.S.I.P.A Speciál: „U Propitýho indexu“

11. 5. 2002 | | Nezařazené

V rámci rozvíjejících se studentských aktivit na VŠE vznikla, v prostorách zaměstnanecké Menzy Italská, hospoda „U Propitýho indexu“. Zaměstnanci podlehli tlaku vedení a od 13. května se budou stravovat společně se studenty. Rektorka tak opět demostrovala svoji podporu studentským aktivitám.

V rámci rozvíjejících se studentských aktivit na VŠE vznikla, v prostorách zaměstnanecké Menzy Italská, hospoda „U Propitýho indexu“. Zaměstnanci podlehli tlaku vedení a od 13. května se budou stravovat společně se studenty. Rektorka tak opět demostrovala svoji podporu studentským aktivitám a zároveň věří, že přechod zaměstnanců do studentské menzy zvedne i kvalitu stravy pro studenty.

„Nejsme podnikatelskou aktivitou; to by se na nás nevztahovala výhodná pravidla stanovená pro studentské aktivity,“ upozorňuje zakladatel hospody Honza Poulliter. Z tohoto důvodu bude občerstvení podáváno zdarma proti předložení indexu nebo identifikační karty. Při vstupu bude vybíráno pouze doporučené dobrovolné vstupné ve výši 100 Kč. Záleží na studentech, jak tuto počáteční investici zužitkují a zda se jim vrátí.

Nehledě na nadšení studentů a podporu vedení se však tato aktivita setkává i s negativními postoji. Jmenovitě jde o odbory úklidu a ochrany. Vedoucí pondělní úklidové směny prohlásila, že „tagová prase ako na ekonomičeskej njet vo vsjem svjete“. Na druhé straně odbor úklidu uvítal kachličkovou podlahu, která je dobře umyvatelná. Také odbor ochrany vyslovil obavy, že nebude dodržována zavírací doba školy, a to i přes ujištění Honzy Poullitera, že studenti se jistě zvládnou zhulákat již před devátou.

Slavnostní otevření hospody U Propitýho indexu proběhne v pondělí 13. května za účasti rektorky.

Hodnocení (předpověď):
Poloha: 5
Ceny: 5
Prostředí: 1
Atmosféra: 4
Obsluha: 3,5
Kvalita stravy: 1
Čistota: 2
WC: 3

Pivo:
Staropramen 8
Staropramen Upgrade (8 s velkým panákem vodky)

Mohlo by tě zajímat: