Chaos: Sudý nebo lichý?

18. 10. 2001 | | Názory

Proč semestr začal sudým týdnem? Jednoduše proto, že týden od 17. 9. je sudým dle kalendáře. Ale ne všechny české kalendáře se na tom shodují.

Proč semestr začal sudým týdnem? Jednoduše proto, že týden od 17. 9. je sudým dle kalendáře. Ale ne všechny české kalendáře se na tom shodují. Studenti si nikdy nebyli jisti, proto se rektorát rozhodl, že jim ulehčí život. To vše Studentskému listu sdělily pracovnice pedagogického oddělení.

Lichost nebo sudost se tedy určuje podle čísla v kalendáři.Toto pravidlo se uplatňuje už několik semestrů. Většinou to ale vycházelo na liché týdny. Podobná situace jako nyní už nastala minulé září a také způsobila zmatky.

Letos školní rok začal o něco dříve, aby výuka skončila před Vánoci, a tak se týden posunul na sudou číslici. Mnohé studující to překvapilo a někteří se o tom dozvěděli až poté, co zameškali přednášky a cvičení. Zmateni byli i někteří vyučující. „Prý jste to měli někde na nástěnce,“ poznamenala při přednášce jedna docentka.

Z toho lze usoudit, že lidé pohybující se po VŠE nebyli o této skutečnosti dostatečně informováni. Studentský list se sice snažil a vylepil na některých místech plakáty s nápisem, že první týden je sudý. Ale ani to nestačilo. „V tomto případě se mělo uvažovat o použití emailu,“ míní studentka Lenka.

Mohlo by tě zajímat: