Red Bull Basement opět v Česku: Šance pro studenty přinést inovace a vyhrát cestu do Silicon Valley

8. 10. 2024 | | PR články Basement_Banderole horizontal

Máš skvělý nápad, který by mohl změnit svět, ale chybí ti podnikatelské zkušenosti? Nevadí! Red Bull Basement přináší studentům jedinečnou příležitost, jak zrealizovat své projekty a zároveň získat neocenitelné zkušenosti v globálním měřítku.

Co je Red Bull Basement?

Tento celosvětový program podporuje kreativní a inovativní myšlení u studentů, kteří chtějí přispět k pozitivní změně ve společnosti. Nezáleží na tom, zda máš předchozí zkušenosti – hlavní je chuť něco tvořit a měnit. Týmy, které projdou národním kolem, získají přístup k mentorům, technologiím a dalším zdrojům, které jim pomohou své nápady vylepšit a připravit je na světové finále.

Letos se bude světové finále konat v Tokiu, kde finalisté představí své projekty mezinárodní porotě. Hlavní výhrou je však třítýdenní pobyt v Silicon Valley, kde budou vítězové pracovat pod vedením špičkových expertů a investorů, kteří jim pomohou posunout jejich nápady na další úroveň.

Jak se zapojit?

Od 1. srpna do 25. října 2024 se mohou dvoučlenné týmy nebo jednotlivci zapsat na webové stránky Red Bull Basement, kde je intuitivní AI nástroj provede procesem přihlášky. Porota následně vybere nejlepší projekty, které postoupí do národního finále konaného 5. listopadu 2024 na VŠE Praha v rámci Data Festivalu, kde budou tváří v tvář porotě, ve které zasednou například Petr Mára, Pavlína Louženská či Vojta Žižka prezentovat své projekty. Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na globálním finále v Tokiu, kde se setká s dalšími inovátory z více než 40 zemí světa.

Co mohou účastníci očekávat?

Účastníci Red Bull Basement získají přístup k cenným zdrojům, včetně odborných konzultací, mentoringu a nejmodernějších technologií, které jim pomohou své nápady přetavit do reality. Kromě toho je čeká mezinárodní networking s úspěšnými podnikateli a vizionáři, kteří jim nabídnou cenné rady a zkušenosti.

Jedním z klíčových momentů je možnost prezentovat svůj nápad na globální úrovni před špičkovými investory a odborníky. Jak Pavlína Louženská, jedna z porotkyň, podotýká: “Celá ta zkušenost je z nuly na sto. Někteří z finalistů pitchovali poprvé a byl to vůbec první podobný projekt v jejich životě. A přesto dostali obří potlesk, podporu a častokrát i místo mezi TOP 10. Protože zrovna tady se, na rozdíl od jiných startupových soutěží, nikdo na CV nekouká: jenom na drive, se kterým do toho jdeš.”

Pokud chceš být součástí letošního ročníku a přenést své myšlenky na globální úroveň, přihlas se na Red Bull Basement ČR a nenech si ujít šanci ukázat světu, co v tobě je!

Mohlo by tě zajímat: