Týdenní přehled akcí: Zainvestujte do nemovitostí, ekologie i duševního zdraví

7. 10. 2024 | | Studentský život, Zprávy ze školy Týdenní přehled akcí (slider)

Čtvrtý výukový týden semestru je tu a s ním přichází i další nálož akcí, které byste si rozhodně neměli nechat ujít! Od deskových her v pondělí, přes inspirativní přednášky a workshopy, až po adrenalinový hokejový zápas našich VŠE Falcons – aktivity tohoto týdne nabídnou něco pro každého.

Pondělí 7.10.

Jste fanouškem Game of Thrones, kultovní klasiky Carcassonne nebo třeba Člověče nezlob se? Jestli ano, tak pondělní večer už nemusí být nudným začátkem týdne. Vezměte kámoše a vyražte na 4FIS: Noc deskovek. Geekárna na Smíchově se promění v ráj deskových her s více než 130 deskových a karetních her a na své si tu přijde opravu každý! Takže si zapište do diáře datum 7.října od 18:00 a zaregistrujte se na tomto odkazu.

Úterý 8.10.

V úterý si můžete poslechnout přednášku Oty Melchera s názvem Současný stav a směřování financování udržitelnosti v ČR z pohledu Ministerstva financí“, a to od 14:30 v učebně IB 202. Zde se dozvíte, jak to v České republice vypadá s ekologickými penězi a možná vás přesvědčí o tom, že investice do zelených technologií nejsou jen módní záležitostí!

Úterý večer je ve znamení hokeje! VŠE Falcons Prague se utká s týmem ZČU Akademici Plzeň v historicky prvním domácím zápase, který se odehraje v 19:45 na ledě Ice Arena Kateřinky. Čeká vás pořádná dávka adrenalinu, hlučná podpora fandících spolužáků a atmosféra, která nikoho nenechá chladným. Tak se oblečte do školních barev (modré a bílé) a doražte! Poslední lístky seženete zde. Zápas však můžete sledovat i online.

Středa 9.10.

Pokud vás trápí myšlenky, které víc škodí, než pomáhají, neváhejte a přijďte na workshop Cesta k duševní pohodě“! Odhalíte, jaké „sabotéry“ vám podkopávají sebedůvěru a naučíte se, jak zklidnit mysl a tělo i ve stresových situacích a ano, také před zkouškou! Zapište si do kalendáře středu 9. října od 9:15 v NB 468 a získejte nové dovednosti pro vnitřní pohodu. Na akci je třeba se registrovat zde.

Čtvrtek 10.10.

Chcete se dozvědět, jaké to je být investičním analytikem v oblasti nemovitostí nebo si zahrát na Vlka z Wall Street? Ve čtvrtek máte jedinečnou šanci přijít na Real estate workshop s RSJ, kde se ponoříte do světa nemovitostních investic. Akce pořádaná Klubem investorů startuje v 18:00 v posluchárně RB 213.

Pátek 11.10.

Pokud máte chuť na trochu historie a kultury, vydejte se do Betlémské kaple v Praze oslavit 600. výročí Jana Žižky. Nejen, že se zde od 16:00 na jeho počest koná slavnostní bohoslužba, ale dokonce si od 17:30 můžete vychutnat živou hudbu v rámci světové premiéry kantáty Jaroslava Krčka. A pokud by vám to nestačilo, na vernisáži uvidíte i Žižkův meč přímo z Královského muzea ve Švédsku.

Mohlo by tě zajímat: