Kam chodí studenti VŠE hasit žízeň? První díl z okolí hlavní budovy školy na Žižkově

27. 9. 2024 | | Studentský život shutterstock_94653856

Každý vysokoškolský student si rád v rámci odpočinku od školy zajde někam na pivo či jiný alko nebo nealko drink. Je to taky skvělá možnost, jak prohloubit přátelské vztahy, navázat nové kontakty anebo prostě jen aspoň na chvíli zapomenout na každodenní starosti. K začátku semestru jsme si proto pro vás připravili první díl z naší série o nejlepších hospodách v blízkosti školy a kolejí. Dnes se podíváme do okolí hlavní budovy Vysoké školy ekonomické (VŠE) na Žižkově. Na pomoc jsme si přizvali experta Tomáše, legendu mezi štamgasty s vrcholovým picím průkazem se zlatým pruhem, který se společně s námi rád podělí o své tipy a zážitky.

Umbrella Lunch Bar (Deštník)

Nemusíte ani opouštět školu a vychlazenou Plzničku si můžete dát třeba v Umbrelle. Bar není jen pro velké šéfy, kteří sedávají u vyhrazeného stolu Big Boss, vítaní jsou všichni. „Pro studenty a pedagogy se jedná především o místo, které ráno slouží ke kávě a odpoledne k oslavování zkoušek. Je to také super prostor, kde je možné nad pivem probrat skupinové projekty nebo se prostě sejít se spolužáky. Hlavní výhoda oproti ostatním podnikům je, že každé desáté pivo je zdarma, pokud se účastníte věrnostního programu,“ komentoval expert Tomáš.

Umbrella Lunch Bar

Střecha Radost

Vedle VŠE se tyčí postarší budova s názvem Radost, plná tajemství a příběhů. Není ovšem tajemstvím, že na její střeše najdete hezký bar, ideální místo, kam zajít po dlouhém dni plném mikroekonomie. Výtah ke Střeše přehledně uvidíte hned u vstupu, stačí se s ním vyvést do nejvyššího patra, žádné schody. Nahoře čepují Zichovec a nabízejí se vám tam krásné výhledy na Prahu.

Střecha Radost

Puma Place

Máte rádi kočičky? Této hospodě se líbil koncept kočičích kaváren a rozhodli se jím volně inspirovat. Místo několika menších micek vám bude dělat společnost místní puma. Hospoda se nachází jen kousek od Italské budovy. „Jedná se o mou srdcovku, v podniku se krom štamgastů potkávám i s velkou kočkovitou šelmou jménem Kája a k tomu většinou posrkávám Ale značky Maisel, který je možné zakoupit i v lahvičkách,“ uvedl náš průvodce, který se považuje za experta přes pivo i kočky.

Puma Place

Turnovská pivnice Churchill

U známé kavárny Miners naleznete také Turnovskou pivnici. Z rozsáhlé nabídky jejich vlastních piv si určitě vybere každý. Expert Tomáš ale doporučuje vyhnout se místnímu osmi stupňovému pivu. Lokalita pivnice v moderním zázemí přímo vybízí k dlouhým nočním diskuzím o politice nebo ekonomii. Dle našeho výzkumu se jedná o místo s nejlepším jídlem z výše uvedených barů a hospod, jejich smažák je naprosto úžasný.

Turnovská pivnice Churchill

Jelikož se hlavní budova naší školy nachází téměř v centru Prahy, o hospody v blízkosti není nouze. Výše je pouze výběr těch podle nás nejzajímavějších v nejbližším okolí. Za zmíňku určitě stojí i hospoda U Habásků, Sklep REST nebo Retaurace Riegrovy sady.

V dalším díle vás provedeme nejlepšími hospodami v okolí kolejí na Jarově. S expertem Tomášem bedlivě sledujeme aktuální trendy a jsme připraveni každý den vyrážet do terénu, abychom vám přinesli ty nejaktuálnější a nejlepší informace ze světa blahodárného pěnivého moku.

 

Chtěli byste se s námi také podělit o své zkušenosti z okolních hospod a barů? Napište nám na e-mailovou adresu redakce@ilist.cz.

 

Foto: Shutterstock, Umbrella Lunch Bar, Dům Radost, Puma Place, Turnovská pivnice

Mohlo by tě zajímat: