Týdenní přehled akcí: oslavte Svatováclavské slavnosti na FM nebo si rozšiřte své obzory na Noci vědců!

23. 9. 2024 | | Studentský život Týdenní přehled akcí (slider)

Tak a je to tady, nový semestr se nám pomalu ale jistě rozjíždí a s ním i spousta zajímavých akcí. Opět vám přinášíme nápady, jak si obzvláštnit týden. Ať už se rozhodnete edukačně rozvíjet na některých z pořádaných přednáškách, jít si posedět s FinBankem či společně s Fakultou managementu (FM) oslavit Svatováclavské slavnosti, jistě si v najdete něco, čím svůj volný čas zpestřit.

Pondělí 23. září

Tento týden ještě pokračuje výstava v atriu Rajské budovy na téma Nevydané diplomy „Unissued Dimplomas“. Výstava probíhá do čtvrtka 26. září. Jedná se o projekt studentů Kyjevsko-mohyljanské akademie na Ukrajině připomínající probíhající rusko-ukrajinský konflikt za účelem uctění památky ukrajinských studentů, kteří v důsledku války přišli o život. Vysoká škola ekonomická (VŠE) je pouze jedním z vystavujících z více než 200 expozic ve 30 zemích světa.

Úterý 24. září

Jak nestát sám sobě v cestě a zvýšit svoji pozitivní inteligenci se můžete dozvědět na kariérním workshopu profesionální koučky Mgr. Jany Weinberg na téma Pozitivní inteligence (PQ). Akci pořádá Kariérní centrum VŠE v NB 473 od 11:00 do 12:30. Registrovat se můžete zde.

Klub daňařů si na úterý připravil přednášku s názvem Daně & zahraniční stáže či Erasmus. Pokud plánujete vyjet na zahraniční stáž či na Erasmus nebo si jen najít brigádu v zahraničí, může se Vám hodit na jejich akci zajít, abyste se při návratu vyvarovali zbytečných problémů. Přednáška začíná v 17:00 v RB 211.

Večer můžete zakončit u piva s Finančním a bankéřským klubem (FINBANK), který vás zve do Umbrelly od 19:00. Jako každý rok se totiž koná akce Nastartuj si rok s Finbankem! Dobrovolná registrace je možná zde.

Středa 25. září

Pro ty z vás, kteří se zajímají o veřejné finance, si Klub přátel účetnictví a Ministerstvo financí připravili přenášku, která nese název Audit na MF: Kdo hlídá peníze z Bruselu? O problematice se můžete dozvědět v RB 21319:00. Pro více informací mrkněte na Facebookovou událost.

Čtvrtek 26. září

Spolek 4FIS pořádá PubQuiz ve 20:00Akademickém klubu. Své znalosti si můžete přijít otestovat po registraci zde. V současné době jsou už registrace uzavřeny, ale můžete se pořád zkusit stát náhradníkem a zaskočit tak za někoho, kdo se nebude moct zúčastnit.

Pátek 27. září

Je libo přednášky na témata AI, kryptoměny až například po kvantovou fyziku a její vliv na management? Tak si nenechte ujít Noc vědců na VŠE, která začíná v pátek od 17:00 a pokračuje až do soboty. Celý program si můžete prohlédnout na webu akce.

Sobota 28. září

V sobotu 28. září je státní svátek na počest sv. Václava, ale nejen to, Fakulta managementu (FM) v Jindřichově Hradci v ten den taky slaví 30 let své existence. Oslavy budou spojené se Svatováclavskými slavnostmi ve městě a budou probíhat celý den od 9:00. Kompletní program je dostupný na webu události.

Mohlo by tě zajímat: