Aktualizováno: nahlášená bomba v areálu VŠE se nenašla

26. 11. 2018 | | Zprávy ze školy 2018-04-04-09-13-50 (1)

Policie ČR v průběhu dne ukončila bezpečnostní prohlídky objektů. Bombu ani jiné nástražné zařízení nenašla. „Celou záležitost si převzali kriminalisté, kteří případ kvalifikovali jako přečin šíření poplašné zprávy,“ informovali o události policisté na Twitteru. Večer kolem šesté hodiny policie veškerá bezpečnostní opatření ukončila. Provoz v dotčených areálech se vrací do normálu. Vedení VŠE na neznámého pachatele hodlá podat trestní oznámení.

Anonym zaslal na VŠE oznámení o nastražené bombě v areálu VŠE na Žižkově a Jižním Městě. Podle informací měla bomba vybuchnout v odpoledních hodinách. Vedení školy proto nechalo oba areály uzavřít a zrušit po celý den veškerou výuku i všechny plánované akce.

Studenti byli vůbec poprvé o okamžité evakuaci VŠE informováni hromadným mailem, který zaslalo PR VŠE a Centrum informatiky.

Studenti si i nadále stěžují na nedostatečné upozornění o evakuaci přímo v prostorách školy. „Alarm ve škole funguje pořád stejně dobře. Dneska jsme se o evakuaci dozvěděli až od údržbáře,“ komentuje situaci jeden ze studentů.

Mohlo by tě zajímat: