Prokresli se na světové finále do Amsterdamu, poznej mezinárodní umělce a získej vstupenku do kulturní scény a unikátního světa Red Bullu. Vše začíná na papíře.

23. 3. 2023 | | PR články Red Bull Doodle Art

Red Bull Doodle Art je globální soutěž pro všechny kreativní lidi, ve které se potkává umění s technologiemi. Cílem je povzbudit novou generaci umělců, kteří se skrz jejich doodly na papíře nebojí vydat tam, kam je představivost zavede. Národní vítězové ze 60 zapojených zemí dostanou možnost svůj výtvor převést do digitálního umění a reprezentovat na světovém finále v Amsterdamu, které se uskuteční v květnu 2023.

Největší světová soutěž v kreslení doodlů, dorazila do České republiky a přihlásit se může každý, kdo je starší 18 let a má v současné době bydliště v Česku. Stačí nahrát svůj doodle na odkaz redbull.cz/doodleart, a to do 31. 3.2023.

Národní finále se odehraje v podobě vernisáže, kde odborná porota vybere národního výherce. Hodnotit se bude na základě tří kritérií: kreativity, uměleckých dovedností a způsobu, jakým doodle vyjadřuje lásku k životu. Následně čeká národního vítěze období několika týdnů, kdy bude spolupracovat s profesionálním umělcem na exkluzivním NFT doodlu, aby se připravil/a na reprezentaci Česka na světovém finále v Amsterdamu.

Letos se v soutěži Red Bull Doodle Art objeví Web3 a NFT (non-fungible tokens). Všichni účastníci, kteří zašlou platný doodle, budou mít přístup k digitálnímu sběratelskému předmětu v podobě NFT na blockchainu Polygon. Všechny NFT si budou moci účastníci zdarma vyzvednout prostřednictvím vlastní blockchainové peněženky.

Místo, kde se setkává umění a technologie

Red Bull Doodle Art vznikl v roce 2012. Od té doby základní koncept zůstává, ale vše okolo se posouvá dál – k peru a papíru se přidávají technologické inovace. V roce 2014 světoví finalisté doodlovali na digitální platformě a hned tři roky později přenesli své výtvory do světa virtuální reality, což bylo té doby největší dílo svého druhu. Teď, v roce 2023, Red Bull Doodle Art poprvé přenese doodly na blockchain prostřednictvím NFT (non-fungible tokens) vytvořených umělci a kreativci.

Čas prozkoumat své umělecké schopnosti je právě teď, informace jsou k dispozici na adrese www.redbulldoodleart.com. Přihlas se ještě dnes!

O Red Bull Doodle Art

Red Bull Doodle Art je celosvětová soutěž, která posiluje novou generaci umělců tím, že vyzývá studenty a kreativce po celém světě, aby se nechali unášet svou myslí a přenesli své nápadité čmáranice na papír. Mezi příležitosti patří větší publicita, umělecké mentorství a účast na světovém finále v Amsterdamu, kde renomovaní porotci vyberou vítěze soutěže Red Bull Doodle Art.

Mohlo by tě zajímat: